Spinazieballetjes met taboulé van bulgur en boerenkool

4 personen
minder dan 60 min.
Veggie mood (pag. 53)
Spinazieballetjes met taboulé van bulgur en boerenkool
Ingrediënten
  • Voor 16 balletjes:
  • 250 g wortelen
  • 200 g verse spinazie
  • 1 limoen
  • 0.5 plantje koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetl. hennepzaadjes
  • 70 g kikkererwten (blik)
  • 6 eetl. havermout
  • 3 eetl. olijfolie
  • 0.5 eetl. paprikapoeder
  • 0.5 koffiel. komijnpoeder
  • peper en zout
  • Voor de taboulé:
  • 150 g boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt) (1 eetl. olie uit de verpakking)
  • 300 g bulgur
  • 1 eetl. zonnebloempitten
  • 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • zwarte peper (molen)
  • Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten als u geen eieren eet

Voedingswaarde per persoon

Energie
628 kcal
Vetten
24.8 g
Verzadigde vetzuren
3.2 g
Koolhydraten
73 g
Suikers
7.9 g
Vezels: 
14.2 g
Eiwitten
21.4 g
Zout
1.7 g
Voorbereiding
(20 min.)
– Mix de havermout fijn met de staafmixer of in de blender.
– Snipper de ui, de rode ui en de teentjes knoflook fijn. Doe de rode ui en de helft van het knoflook in een grote mengkom.
– Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes.
– Snij de boerenkool in fijne reepjes en de wortelen in kleine stukjes.
– Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding
55 min. + afkoelen
1 Kook de bulgur gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
2 Rooster intussen de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3 Voeg de gedroogde tomaten toe aan de rode ui en het knoflook. Voeg 1 eetl. Olie uit de verpakking van de tomaten toe en kruid goed met zwarte peper en zout. Roer onder de bulgur. Meng er daarna de boerenkool en de zonnebloempitten onder. Laat lichtjes of volledig afkoelen.
4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
5 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
6 Pers de limoen en doe het sap samen met de kikkererwten, de spinazie, de korianderblaadjes en de wortelen in een hoge maatbeker of de blender. Mix fijn. Voeg het paprikapoeder, het komijnpoeder, de havermout en het hennepzaad toe en mix opnieuw. Kruid goed met peper en zout.
7 Maak uw handen nat en rol 16 balletjes van het groentemengsel. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de groenteballetjes 10 à 15 min. aan alle kanten goudbruin.
Afwerking
Serveer de taboulé met de groenteballetjes en erwtenhummus.
Tip
Dit recept bevat geen eieren. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) ei bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen.

Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Blond
    Blond abdijbier met aroma’s van fruit (abrikoos) en kruiden, en een hoppige bitterheid.
  • Wijn

    Vieux Truffiers – A.O.P. Côtes du Rhône
    Krachtige en kruidige rhônewijn van biologisch geteelde druiven. Met aroma’s van klein rood fruit en cassis.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top