Stamppot van prei

4 personen
minder dan 30 min.
Lekker Belgisch (pag. 42)
Stamppot van prei

Voedingswaarde per persoon

Energie
199 kcal
Koolhydraten
33.7 g
Eiwitten
5.7 g
Vetten
4.7 g
Ingrediënten
  • 600 g aardappelen
  • 3 preien
  • 1 ui
  • 2.5 dl melk
  • 1 eetl. boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Voorbereiding
- Verwijder een deel van het groen van de prei. Snij het resterende deel in de lengte in drie en in de breedte in stukjes van ongeveer 1/2 cm.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 3 cm.
- Snipper de ui fijn.
Bereiding
30 min.
1. Verhit de boter in een kookpan. Voeg de fijngesneden ui en prei toe en laat even stoven. Roer om met een houten lepel.
2. Bedek met de aardappelstukjes en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Dek af en laat gedurende 25 min. gaar worden op een heel zacht vuur.
3. Stamp de aardappelen met een pureestamper. Voeg wat melk of room toe indien de stamppot te droog is. Kruid indien nodig bij met nootmuskaat, peper en zout.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top