Stoemp op z’n Italiaans met spiegelei

4 personen
minder dan 30 min.
Stoemp op z’n Italiaans met spiegelei

Voedingswaarde per persoon

Energie
534 kcal
Koolhydraten
47.6 g
Eiwitten
15.1 g
Vetten
31.3 g
Ingrediënten
  • 125 g veldsla
  • 2 rode paprika's
  • 1 kg aardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 4 eetl. rode pesto
  • 3 eetl. gedroogde tomaten (versmarkt)
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout
Voorbereiding
(20 min.)
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snij de zongedroogde tomaten fijn.
Bereiding
30 min.
1 Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en bak het knoflook en de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de paprikablokjes toe en stoof enkele min.
3 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4 Meng de veldsla, de gestoofde groenten, de pesto, de fijngesneden zongedroogde tomaten en de geroosterde pijnboompitten onder de puree.
5 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en breek er de eieren in. Bak tot een spiegelei en kruid met peper en zout.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 12 maand
Bereiding (± 30 min.)
1 Schil 75 g paprika en 1 aardappel, en snij in kleine stukken. Kook samen ± 15 min gaar in een bodempje
water.
2 Snij ondertussen 30 g veldsla fijn en prak 1/2 hardgekookt ei met een vork.
3 Meng alles mooi onder elkaar en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.
Drankensuggestie
  • Bier

    Tempelier
    Speciaalbier
  • Wijn

    Ventoux A.O.P. rosé
    Partybox 3 L

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top