Stoemp op z'n italiaans met spiegelei

4 personen
Minder dan 45 min.
Stoemp op z'n italiaans met spiegelei
Ingrediënten
  • 2 rode paprika's
  • 125 g veldsla
  • 1 kg aardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. halfgedroogde tomaten (versmarkt)
  • 4 eieren
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. rode pesto (bokaal)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
534 kcal
Vetten
31.3 g
Verzadigde vetzuren
4.7 g
Koolhydraten
47.6 g
Suikers
7.2 g
Vezels: 
8.8 g
Eiwitten
15.1 g
Zout
1.4 g
Voorbereiding
(20 min.)
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snij de halfgedroogde tomaten fijn.
- Trek de worteltjes van de veldsla.
Bereiding
30 min.
1 Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de paprikablokjes toe en stoof enkele min.
3 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4 Meng de veldsla, de gestoofde groenten, de pesto, de fijngesneden halfgedroogde tomaten en de geroosterde pijnboompitten onder de puree.
5 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en breek er de eieren in. Bak tot 4 spiegeleieren en kruid met peper en zout.
Afwerking
Ook lekker met rucola of een mengeling van rucola en veldsla. U kan ook nog stukjes mozzarella onder de puree mengen. Of werk de puree af met wat parmezaanschilfers voor een extra toets.
Tip
Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

+ 6 maand
Bereiding (25 min.)

1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snipper 1/4 rode ui fijn.
2 Kook de aardappel 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de rode ui toe. Voeg de laatste minuut 50 g veldsla toe. Giet af.
3 Kook intussen 1 ei 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en pel.
4 Mix het ei samen met de aardappelen en de groenten. Meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Drankensuggestie
  • Bier

    LeFort
    Sterk donker bier
  • Wijn

    Château du Bois de la Garde
    A.O.P. Côtes du Rhône

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top