Stoofpotje met Val Dieu kip en zoete puntpaprika

Ingrediënten
  • 1 kip Val Dieu (beenhouwerij)
  • 3 wortelen
  • 2 gele zoete puntpaprika's
  • 4 sjalotten
  • 2 uien
  • 6 gedroogde pruimen
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. olijfolie
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
466 kcal
Vetten
22.8 g
Verzadigde vetzuren
5.3 g
Koolhydraten
22.3 g
Suikers
19.9 g
Vezels: 
8.1 g
Eiwitten
38.5 g
Zout
0.4 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de wortelen in stukken.
- Snij de sjalotten en de uien in grote stukken.
- Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte
zaadlijsten. Snij in grove stukken.
- Snij de kip in 8 stukken.
Bereiding
1 u.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met kerriepoeder, peper en zout.
2 Zet het vuur lager en voeg de wortelen, sjalotten, uien en puntpaprika’s toe.
3 Voeg de gedroogde pruimen en abrikozen toe en laat 50 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken kip regelmatig om.
Afwerking
Serveer met tarwegriesmeel.
Tip
Laat de kip in 8 stukken snijden door de beenhouwer.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay
    Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top