Suikerwafels

20 wafels
meer dan 60 min.
Thuis gebakken (pag. 82)
Suikerwafels
Ingrediënten
  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 2.5 dl melk
  • 1 ei
  • 500 g bloem
  • 300 g parelsuiker
  • 42 g verse gist
  • 1 eetl. suiker
  • 0.5 koffiel. vanillearoma
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 2 eetl. plantaardige olie

Voedingswaarde per persoon

Energie
267 kcal
Vetten
12.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
36.1 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
3.4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(6 u. op voorhand)
Haal alle ingrediënten 6 u. op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Bereiding
30 min. + 50 min. rust
1. Meng 400 g bloem met 1 eetl. suiker.
2. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.
3. Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Haal van het vuur en los er de gist in op.
4. Giet het gistmengsel bij het ei in het kuiltje. Roer er beetje bij beetje de gesuikerde bloem onder tot u een egaal beslag krijgt.
5. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 20 min. rijzen.
6. Voeg de zachte boter, de honing, het vanillearoma en de rest van de bloem toe. Meng goed.
7. Schep er tot slot de parelsuiker goed onder.
8. Dek opnieuw af en laat 30 min. rijzen.
9. Vet een wafelijzer lichtjes in met plantaardige olie en bak de wafels mooi bruin. Bestrijk het wafelijzer tussendoor Voor 20 wafels met wat olie.
Tip
- Dit wafelbeslag heeft meer de textuur van een deeg dan van een beslag. Dat komt omdat u het 2 keer laat rijzen (in stap 5 en stap 8). Daardoor is het dikker en minder vloeibaar dan een gewoon wafelbeslag.
- Bak deze wafels in een wafelijzer op middelhoge temperatuur. Door het hoge suikergehalte verbranden ze namelijk snel.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top