Taco’s met runderreepjes en groene eikenbladsla

4 personen
minder dan 30 min.
Taco’s met runderreepjes en groene eikenbladsla
Ingrediënten
  • 400 g runderreepjes (beenhouwerij)
  • 1 eikenbladsla
  • 2 tomaten
  • 0.5 komkommer
  • 0.25 plantje bieslook
  • 0.5 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. Griekse yoghurt
  • 8 tacokuipjes
  • 8 walnootpitten
  • 3 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
601 kcal
Vetten
45.2 g
Verzadigde vetzuren
6.1 g
Koolhydraten
20.4 g
Suikers
6 g
Vezels: 
3 g
Eiwitten
26.5 g
Zout
1.7 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van max. 1 cm.
- Snij de halve komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit. Snij de rest in blokjes van max. 1 cm.
- Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
- Snipper het bieslook fijn.
- Hak de walnootpitten fijn.
- Hak de eikenbladsla grof.
Bereiding
30 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min.
2 Meng intussen de mayonaise onder de Griekse yoghurt. Voeg de walnoten en het bieslook toe en kruid met peper en zout.
3 Meng de rode ui, het knoflook en de komkommer onder de tomatenblokjes. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.
Afwerking
Verdeel de sla en de runderreepjes over de taco’s. Werk af met wat tomatenmengeling en een lepeltje walnotendressing. Zet de rest mee op tafel.
Drankensuggestie
  • Bier

    Hopus
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Hardy's 'Nottage Hill' Shiraz
    Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top