Tajine met kip en zaalouk

4 personen
Minder dan 45 min.
Tajine met kip en zaalouk
Ingrediënten
  • 1 braadkip (beenhouwerij)
  • 1 plantje koriander
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 saffraan (capsule)
  • 1 koffiel. gemberpoeder
  • 1 koffiel. zout
  • 0.5 koffiel. zwarte peper
  • 0.5 koffiel. kurkuma
  • Voor de auberginepasta: (zaalouk)
  • 3 aubergines
  • 1 tomaat
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1.5 koffiel. gerookt zoet paprikapoeder (zacht)
  • 0.5 koffiel. zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
568 kcal
Vetten
37.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
17.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
37.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Meng het gemberpoeder met 1 koffiel. zout, de zwarte peper, de kurkuma en de saffraan. Voeg 1/2 dl water toe en meng goed.
- Snij de kip in stukken en overgiet met de kruidenmarinade. Laat 10 min. trekken.
- Schil ondertussen de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snipper de koriander fijn.
- Snij de aubergines en de tomaat in kleine blokjes.
Bereiding
40 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote stoofpot of tajine en bak de stukken kip 5 min. op een hoog vuur.
2 Voeg de fijngesnipperde ui toe en giet er 2 dl water over. Voeg ook de aardappelen toe en dek af. Zet het vuur lager en laat ± 30 min. sudderen.
3 Maak intussen de zaalouk: verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de blokjes aubergine en tomaat toe. Dek af en bak 15 min. op een zacht vuur tot ze heel zacht zijn. Voeg het paprikapoeder, 1/2 koffiel. zout en het fijngesnipperde knoflook toe. Laat verder stoven zonder deksel tot al het vocht verdampt is. Meng er de helft van de koriander onder.
4 Controleer of de aardappelen en de kip gaar zijn. Laat indien nodig nog even verder sudderen. Voeg op het einde van de gaartijd de rest van de koriander toe en roer voorzichtig om.
Afwerking
Verdeel de kip en de aardappelen over een grote schaal. Schep er de zaalouk in het midden bovenop of serveer apart in kleine potjes.
Tip
Voeg halverwege de stooftijd van de kip enkele pitloze blauwe druiven en wat citroen toe voor een frisse citrustoets.

U kan ook diepgevroren erwten toevoegen aan de tajine. Dan serveert u de zaalouk het best apart.
Drankensuggestie
  • Bier

    Hopus
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Domaine Saint André
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top