Tajine met kippenbout en 6 groenten

4 personen
meer dan 60 min.
Tajine met kippenbout en 6 groenten
Ingrediënten
  • 4 kippenbovenbouten (beenhouwerij)
  • 6 tomaten
  • 2 wortelen
  • 4 paprika's in verschillende kleuren
  • 1 courgette
  • 0.5 plantje koriander
  • 300 g zoete aardappelen
  • 300 g aardappelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. ras el hanout
  • 1 eetl. kurkuma
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
543 kcal
Vetten
18.8 g
Verzadigde vetzuren
4.5 g
Koolhydraten
50.5 g
Suikers
26.7 g
Vezels: 
12.1 g
Eiwitten
36.8 g
Zout
1.9 g
Voorbereiding
(20 min.)
- Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.
- Snij de wortelen in schijfjes.
- Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.
- Snij de tomaten in partjes.
- Snipper het knoflook en de uien fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij de rest in reepjes.
Bereiding
10 min. + 1 u. 20 min. sudderen
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.
3 Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.
4 Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.
5 Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
6 Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.
Afwerking
Bestrooi de tajine met de koriander.
Tip
Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

1 Schil 30 g zoete aardappel en 30 g aardappel en snij in stukjes. Snij 50 g wortel en 50 g courgette in schijfjes.
2 Kook de stukjes zoete aardappel, aardappel en wortel 20 min. in ongezouten water. Voeg na 15 min. de courgette toe. Giet af.
3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Drankensuggestie
  • Bier

    Hapkin
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Saumur-Champigny A.O.P.
    'Les Arpents'

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top