Tarte tatin van platerina

4 personen
minder dan 30 min.
Tarte tatin van platerina
Ingrediënten
  • 6 platerina's (platte nectarines)
  • 0.5 citroen
  • 50 g boter
  • 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
  • 50 g suiker
  • 2 eetl. Grand Marnier

Voedingswaarde per persoon

Energie
418 kcal
Vetten
23.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
43.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
4.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(5 min.)
- Pers de halve citroen.
- Snij de platerina’s in 8 partjes.
Bereiding
10 min. + 20 min. in de oven.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Smelt de boter in een ovenbestendige pan. Schik de partjes platerina in de pan en besprenkel met de grand marnier en het citroensap. Bestrooi met de suiker en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur.
3 Neem de pan van het vuur. Leg het bladerdeeg op de partjes platerina en vouw de randen tussen het fruit en de pan. Prik enkele keren met een vork in het bladerdeeg.
4 Bak de tarte tatin 20 min. in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
5 Haal de tarte tatin uit de oven. Leg een serveerschotel of groot bord omgekeerd op de taart en draai de pan om, zodat de kant met het fruit bovenaan ligt.
Afwerking
Serveer warm of lauw met een bolletje vanille-ijs.
Drankensuggestie
  • Bier

    Mystic Krieken
    Witbier met krieken
  • Wijn

    Château de la Lande
    'Cuvée Les Chênes'
    A.O.P. Monbazillac

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top