Tartiflette uit de oven met gemengd slaatje

4 personen
minder dan 60 min.
Koken met 5 ingrediënten (pag. 88)
Tartiflette uit de oven met gemengd slaatje
Ingrediënten
  • 150 g gerookt spek (in sneetjes)
  • 600 g voorgekookte aardappelschijfjes (versmarkt) (Look & Peterselie)
  • 320 g fijnproevers-slamix (krulandijvie, radicchio en veldsla)
  • 200 g reblochon (Franse kaas)
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • 2 uien
  • 5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
529 kcal
Vetten
37.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
26.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
20 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij het spek in reepjes.
- Snipper de uien fijn.
- Verwijder de korst van de reblochon en snij de kaas in plakjes.
Bereiding
25 min. + 30 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde uien ± 10 min.
3 Voeg de reepjes spek toe en roerbak ze bruin.
4 Doe de aardappelschijfjes in de pan en bak nog 5 min.
5 Verdeel de helft van de aardappelmengeling over een
ovenschaal en bedek met de helft van de reblochon.
6 Schik er de rest van de aardappelmengeling op en bedek
met de rest van de reblochon. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
7 Meng ondertussen 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn
en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren onder de slamix.
Drankensuggestie
  • Bier

    Tongerlo Bruin
    Abdijbier
  • Wijn

    Salice Salentino D.O.C. – Masseria del Fauno – Puglia – Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top