Tofoerisotto met spinazie en tomatensaus

4 personen
Minder dan 45 min.
Pottenkijken (pag. 310)
Tofoerisotto met spinazie en tomatensaus
Ingrediënten
  • 250 g tofoe (blok)
  • 800 g verse spinazie
  • 10 tomaten
  • 0.5 plantje basilicum (vers)
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. boter
  • 250 g risottorijst
  • 2 eetl. amandelschilfers
  • 2 dl droge witte wijn
  • 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. ras el hanout
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
545 kcal
Vetten
21.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
59.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
21.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(25 min.)
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de spinazieblaadjes grof.
- Snipper de sjalot en de ui fijn.
- Pers het knoflook.
- Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Pluk de blaadjes van het basilicumplantje (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
Bereiding
35 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes en de ras el hanout toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Hou warm.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een andere kookpot en bak de sjalot en het geperste knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min.
3 Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
4 Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon op is. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
5 Smelt ondertussen de boter in een kookpot en laat de spinazie 7 min. slinken. Kruid met de basilicumblaadjes, peper en zout.
6 Dep de tofoe droog en snij in blokjes. Meng samen met de spinazie onder de rijst. Laat even opwarmen.
Afwerking
Verdeel de tomatensaus over de borden en lepel er de risotto op. Bestrooi met de opzijgehouden basilicumblaadjes en de geroosterde amandelschilfers.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Dubbel
    Abdijbier
  • Wijn

    Veneto I.G.T. Garganega
    Le Cenge - Veneto - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top