Tomaten-venkelsoep met cappelletti prosciutto

4 personen
minder dan 60 min.
Pasta & pizza (pag. 20)
Tomaten-venkelsoep met cappelletti prosciutto
Ingrediënten
  • 6 tomaten
  • 4 rode paprika's
  • 1 venkelknol
  • 1 stengel selder
  • 1 plantje basilicum (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g parmezaan (blok)
  • 300 g cappelletti met rauwe ham (versmarkt)
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
491 kcal
Vetten
22.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
47.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
22.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min. + 30 min. in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij intussen de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
Leg 30 min. met de velkant naar boven in de voorverwarmde oven, tot het
vel zwartgeblakerd is. Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten
plastic zak. Pel de afgekoelde paprika’s en snij in reepjes.
- Snij ondertussen de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snipper
heel fijn. Snij ook de selderstengel fijn.
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding
35 min.
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien, het knoflook, het pepertje en de selder zacht.
2. Snij intussen de tomaten in 4 en ontpit ze.
3. Voeg de tomaten, de paprikareepjes en de tomatenpuree toe aan de uien en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes sudderen.
4. Kook ondertussen de cappelletti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
5. Mix de soep glad en voeg de gesnipperde venkel toe. Laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
6. Mix intussen de basilicumblaadjes met de geraspte parmezaan en 2 eetl. olijfolie tot een gladde pesto.
7. Voeg de cappelletti toe aan de soep en laat even opwarmen.
Afwerking
Serveer de soep in diepe borden en schep er een lepel van de pesto op.
Tip
Maak een dubbele portie van de pesto en roer onder uw pastagerechten. U kan een potje pesto met een dun laagje olie bovenop nog 2 weken bewaren in de koelkast.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Château La Gentilhommière – Les Abymes – A.O.P. Savoie

    Côtes du Rhône A.O.P. – Bisson

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top