Tomatenslaatje

4 personen
minder dan 30 min.
Basiskeuken (pag. 169)
Tomatenslaatje
Ingrediënten
  • 3 tomaten
  • 150 g kerstomaten
  • 1 citroen
  • 1 rood pepertje
  • 0.25 plantje bieslook
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)

Voedingswaarde per persoon

Energie
66 kcal
Vetten
5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
3.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
1.7 g
Zout
/ g
Bereiding
± 25 min.
1 Pers de citroen.
2 Trek de kroontjes van de tomaten en snij elke tomaat in 8 partjes. Snij de kerstomaten in 2.
3 Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in fijne reepjes.
4 Snipper het knoflook en het bieslook fijn en snij de ui in fijne ringen.
5 Meng de tomaten met het pepertje, de ui, het knofl ook en het bieslook.
6 Meng er het citroensap en de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet koel weg tot gebruik.
Tip
Varieer gerust met de kruiden: vervang het bieslook door
bv. basilicum, koriander, peterselie …

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top