Tomatensoepje met rivierkreeftjes

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 3 (pag. 37)
Tomatensoepje met rivierkreeftjes
Ingrediënten
  • 150 g rivierkreeftenvlees (versmarkt)
  • 500 g passata (gezeefde tomaten)
  • 1 komkommer
  • 2 rode paprika's
  • 400 ml visfond (bokaal)
  • 1 ui
  • 3 eetl. sherryazijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
135 kcal
Vetten
4.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
11.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
10.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Schil de komkommer en halveer. Snij 1 helft in kleine blokjes.
- Halveer een paprika, verwijder de pitjes en witte zaadlijsten en snij 1 helft in kleine blokjes.
- Snipper de ui grof.
Bereiding
± 15 min., enkele uren vooraf
1. Verwarm de olijfolie in een hoge kookpan en stoof er de grofgesnipperde ui in. Doe er ook de rest van de paprika en de komkommer, in grote stukken gesneden, bij. Laat even stoven.
2. Voeg de tomatenpassata en de visfond toe. Laat 10 min. koken.
3. Mix heel fijn en voeg 3 eetl. xeresazijn (of meer naar smaak) toe. Breng de soep op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Laat afkoelen.
Afwerking
Voeg stukjes rivierkreeftenvlees toe, samen met de blokjes paprika en komkommer. Dien onmiddellijk op.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top