Tomatentaart met zoete ui en duo van Italiaanse kaas

Tomatentaart met zoete ui en duo van Italiaanse kaas
Ingrediënten
  • 4 tomaten (coeur de boeuf)
  • 0.5 plantje oregano
  • 2 zoete uien (dikke)
  • 250 g ricotta
  • 100 g provolone (blok)
  • 100 g ansjovisreepjes in olijfolie (bokaal, versmarkt)
  • 8 vellen filodeeg (versmarkt)
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. olijfolie met basilicum
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
515 kcal
Vetten
20.6 g
Verzadigde vetzuren
9.6 g
Koolhydraten
56.4 g
Suikers
9.9 g
Vezels: 
3.4 g
Eiwitten
24.3 g
Zout
2.6 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij de zoete uien in ringen van enkele mm.
- Snij de tomaten in schijven van 1/2 cm.
- Rasp de provolone fijn.
Bereiding
10 min. + ± 40 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Leg de vellen filodeeg boven elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het paneermeel.
3 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uiringen ± 5 min. zacht. Kruid met peper en zout. Verdeel de uien over het filodeeg.
4 Meng de geraspte provolone onder de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel over de uien en schik er de schijven tomaat naast elkaar op. Leg er de ansjovisreepjes tussen.
5 Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bestrooi met de takjes oregano. Besprenkel met de olijfolie met basilicum.
Drankensuggestie
  • Bier

    LeFort
    Sterk donker bier
  • Wijn

    Pazo La Maza Albariño
    D.O. Rías Baixas - Spanje

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top