Trofie liguri met hondstong, spinazie en mascarpone

4 personen
minder dan 30 min.
Comfort food (pag. 87)
Trofie liguri met hondstong, spinazie en mascarpone
Ingrediënten
  • 12 hondstongrolletjes (diepvries)
  • 800 g verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g mascarpone
  • 400 g trofie liguri (korte pasta)
  • 2 gegrilde paprika's (bokaal)
  • 3 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
682 kcal
Vetten
18.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
76.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
51.6 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(ontdooitijd + 10 min.)
- Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snij de gegrilde paprika’s in blokjes van 2 cm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
30 min.
1 Schik de hondstongrolletjes in een ovenschaal en overgiet met de visbouillon. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
2 Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
4 Voeg de spinazie toe en laat 2 à 3 min. slinken.
5 Roer er de mascarpone en de blokjes gegrilde paprika onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
6 Meng de spinaziesaus onder de pasta.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en schik er 3 hondstongrolletjes op.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Monferrato D.O.C. Dolcetto – Castello del Poggio – Piemonte – Italië
    Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. – Domaine du Clos Pichard

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top