Trofiepasta met amandelpesto en prinsessenbonen

4 personen
minder dan 30 min.
Trofiepasta met amandelpesto en prinsessenbonen
Ingrediënten
  • 600 g prinsessenbonen (diepvries)
  • 3 plantjes basilicum (vers)
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g parmezaan
  • 400 g trofie liguri (korte pasta)
  • 2 eetl. amandelnoten
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
673 kcal
Vetten
27 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
79.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
28 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Rasp de schil van de citroen.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding
15 min.
1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de diepgevroren boontjes toe. Giet af.
2. Mix de basilicumblaadjes met de parmezaan (hou een beetje apart voor de afwerking), de amandelnoten, de citroenzeste, het knoflook en de extra vierge olijfolie (hou een beetje apart voor de afwerking) tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
3. Meng de pasta met de pesto en de prinsessenbonen.
Afwerking
Werk af met wat geraspte parmezaan en enkele druppels extra vierge olijfolie.
Drankensuggestie
  • Bier

    Affligem Blond
    Abdijbier
  • Wijn

    Veneto I.G.T. Garganega
    Le Cenge
    Veneto - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top