Variatie van miniquiches

4 personen
minder dan 60 min.
Smakelijk ! 5 (pag. 273)
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
  • 2 dl lichte room
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • Voor 2 quiches met boontjes en spek:
  • 60 g prinsessenbonen (versmarkt of diepvries, Ringis)
  • 50 g gezouten spek (fijne sneetjes)
  • 1 sjalot
  • Voor 3 quiches met zalm en groenten:
  • 100 g Atlantische zalmsteaks (diepvries)
  • 120 g groentemix (diepvries)
  • 50 g verse kaas (type Carré Frais)
  • Voor 2 zuiderse veggiequiches:
  • 70 g mediterrane groentemix (diepvries)
  • 50 g olijven met kaas (versmarkt)
  • Provençaalse kruidenmix

Voedingswaarde per persoon

Energie
642 kcal
Vetten
42.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
26.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
19.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(ontdooitijd + 25 min.)
- Laat de zalm, de gewone en de mediterrane groentemix oppervlakkig ontdooien.
- Rol ondertussen het bladerdeeg open en snij er 7 rondjes uit. Draai daarvoor 7 aluminium taartvormpjes (Ø 10 cm) om op het deeg en snij het uit langs de randen.
- Bedek de taartvormpjes tot aan de rand met het deeg en druk goed aan. Prik er een paar keer in met een vork en zet koel weg.
- Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij in stukjes.
- Snij ondertussen de zalm en de olijven in stukjes. Snij de gewone groentemix fijner.
- Snipper de sjalot fi jn en snij het spek in stukjes. Bak ze samen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Het spek moet krokant zijn.
- Klop de eieren los en meng er de lichte room onder. Kruid met peper en zout.
Bereiding
10 min. + 30 min. in de oven
1. Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.
2. Verdeel ondertussen de prinsessenboontjes en het spek over 2 taartvormpjes. Kruid met peper.
3. Verdeel de zalm en de groentemix over 3 taartvormpjes en kruid met peper en zout. Lepel er wat verse kaas op.
4. Verdeel de mediterrane groenten, de stukjes olijven en de kaasblokjes over 2 taartvormpjes. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden.
5. Verdeel het eimengsel over de taartvormpjes en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De quiches zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
Afwerking
Maakt u de quiches de dag voordien klaar, verwarm ze dan op het moment zelf 10 min. in een op 180 °C voorverwarme oven.
Tip
Om een grote quiche van één van de varianten te maken, volstaan de hoeveelheden van de basisingrediënten (bladerdeeg, room en eieren). Van de andere ingrediënten hebt u natuurlijk meer nodig om het taartdeeg te vullen.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top