Varkensreepjes met noedels en groentjes

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 5 (pag. 166)
Varkensreepjes met noedels en groentjes
Ingrediënten
  • 4 varkensescalopes (beenhouwerij)
  • 2 rode paprika's
  • 2 wortelen
  • 1 broccoli
  • 2 cm gember
  • 400 g Chinese eiermie (noedels)
  • 2 eetl. rijstolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. oestersaus
  • 0.5 koffiel. paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
623 kcal
Vetten
12.8 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
77.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
47.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Snij de broccoli in roosjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Snij de wortelen in flinterdunne schijfjes.
- Schil de gember heel fijn.
- Snij de varkensescalopes in fijne reepjes.
Bereiding
20 min.
1 Breek de noedels in stukken van 7 cm. Breng 2 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de noedels in.
Neem van het vuur en laat zo 4 min. garen. Maak los met een vork en giet af. Spoel onder koud water en laat
uitlekken.
2 Verhit intussen de rijstolie in een wok en voeg de fijngesnipperde gember toe. Voeg de varkensreepjes
beetje bij beetje toe en roerbak 2 à 3 min. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Haal het
vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
3 Roerbak de groenten ± 4 min. in dezelfde wok. Kruid met peper en zout.
4 Meng de noedels en de varkensreepjes onder de groenten, samen met de sojasaus en de oestersaus.
Drankensuggestie
  • Bier

    Tongerlo Blond
    Abdijbier
  • Wijn

    Chevalier Noël
    A.O.P. Bordeaux Supérieur

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top