Vegetarische nuggets met frietjes en coleslaw

4 personen
Minder dan 45 min.
Vegetarische nuggets met frietjes en coleslaw
Ingrediënten
  • 320 g vegetarische nuggets (versmarkt)
  • 2 wortelen
  • 1 spitskool
  • 500 g frietaardappelen
  • 500 g zoete aardappelen
  • 50 g rozijnen (Golden)
  • 6 eetl. zoetzure saus
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. appelazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout

Voedingswaarde per persoon

Energie
771 kcal
Vetten
37.5 g
Verzadigde vetzuren
5.1 g
Koolhydraten
84 g
Suikers
30 g
Vezels: 
11.3 g
Eiwitten
18.7 g
Zout
2.6 g
Voorbereiding
(20 min.)
- Rasp de spitskool en de wortelen en meng goed.
- Roer de appelazijn onder de mayonaise en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng onder de geraspte groenten. Voeg de rozijnen toe en zet in de koelkast.
- Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in frietvorm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
10 min. + 30 min. in de oven
1 Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met zeezout. Meng goed en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de nuggets 4 min. aan elke kant.
Afwerking
Serveer met de zoetzure saus en de coleslaw.
Tip
Maak de coleslaw de dag vooraf. Dan komen alle smaken nog beter tot uiting.
Drankensuggestie
  • Bier

    Barbãr
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Château Croix Colombe
    A.O.P. Coteaux Varois en Provence

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top