Verrassingsbroodje met gegrilde groenten

4 personen
minder dan 60 min.
Lekker Italiaans (pag. 8)
Verrassingsbroodje met gegrilde groenten

Voedingswaarde per persoon

Energie
388 kcal
Koolhydraten
32.5 g
Eiwitten
13.8 g
Vetten
22.9 g
Ingrediënten
  • 2 witte broodjes van weleer (diepvries)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 20 g rucola
  • 1 zoete aardappel
  • 200 g ricotta
  • 3 eetl. geraspte parmezaan
  • 2 eetl. pesto alla genovese (bokaal)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout
Voorbereiding
- Laat de broodjes ontdooien, snij de bovenkant eraf en hol de broodjes uit.
- Schil de zoete aardappel.
- Snij de paprika in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
- Snij de aubergine, de courgette, en de zoete aardappel met een dunschiller in lange, brede repen ter grootte van de broodjes.
Bereiding
20 min. + 20 min. in de oven de dag voordien + 20 min. in de oven op het moment zelf
1. Leg de gesneden groenten op een ovenplaat die u met 1 eetl. olijfolie ingesmeerd hebt. Besprenkel de
groenten met de rest van de olijfolie. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat gedurende
20 min. gaar worden.
2. Verwijder de schil van de paprika.
3. Meng de ricotta met de geraspte parmezaan en kruid met peper en zout.
4. Smeer de binnenkant van de broodjes in met de pesto. Vul de broodjes met de paprika, courgette, een laagje ricotta met parmezaan, zoete aardappel en aubergine. De broodjes moeten goed gevuld zijn.
5. Zet er de bovenkant weer op en wikkel in huishoudfolie. Plaats er gewicht op (zoals een schotel of kookpot) en zet enkele uren in de koelkast.
6. Verwijder de huishoudfolie en plaats de broodjes 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Afwerking
Snij de broodjes in brede repen, verdeel over de borden en garneer met wat rucola. Dien onmiddellijk op.
Tip
Paprika’s makkelijk pellen
Paprika’s zijn beter verteerbaar wanneer u ze vooraf pelt.
Snij de paprika’s doormidden en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Rooster de paprikahelften met de velkant naar boven, onder de grill van de oven. Reken 10 à 20 min., tot het vel zwarte vlekken heeft. Hou de paprika’s goed in het oog, zodat ze niet volledig verkolen. Laat ze afkoelen in een plastic zak. Zo drogen ze niet uit. Nu kan u het vel makkelijk verwijderen.
Het vel komt er ook makkelijk af als u de paprika’s 10 sec. onderdompelt in kokend water. Of schil ze gewoon met een dunschiller.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Lagere prijs gezien?

Bel de Rode Telefoon op 02 345 2345

Geef het door via mail

back to top