Verse tomatensaus

4 personen
minder dan 30 min.
Verse tomatensaus
Ingrediënten
  • 1.5 kg tomaten
  • 4 takjes basilicum (vers)
  • 3 takjes oregano (vers)
  • 3 takjes tijm (vers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 koffiel. suiker
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
111 kcal
Vetten
5.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
12 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
4.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij in 4 en verwijder de pitjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig op een matig vuur.
2 Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog 1 dl water toe.
3 Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje. Mix de saus eventueel.
Afwerking
Serveer bij pasta of gebruik als basissaus voor pizza en lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen en gehaktballetjes.
Tip
- Voeg 1 dl room toe voor een romiger sausje.
- Voor meer pit kan u een mespunt cayennepeper of pilipili toevoegen.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top