back to top

Visvinkjes in paprikasaus

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 4 (pag. 127)
Visvinkjes in paprikasaus

Voedingswaarde per persoon

Energie
380 kcal
Koolhydraten
10.1 g
Eiwitten
26.4 g
Vetten
22.8 g
Ingrediënten
  • 5 visvinkjes van zalm en kabeljauw (diepvries)
  • 200 g paprikareepjes (diepvries)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 3 eetl. lichte room
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • instantsausbinder
Voorbereiding
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij in blokjes.
- Snipper de ui en het basilicum.
Bereiding
20 min.
1 Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de ui glazig.
2 Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat al roerend stoven gedurende 2 à 3 min.
3 Doe er de stukjes tomaat en de witte wijn bij en kruid met peper en zout. Leg de diepgevroren visvinkjes erbovenop, dek af en laat gedurende 10 à 15 min. gaar worden op een zacht vuurtje, zonder te laten koken.
4 Voeg de room en het basilicum toe en bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
Serveer met verse pasta of rijst.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Domaine Romagnac
    A.C. Tavel
    Droge klasserosé, krachtig, heel fris en aangenaam gekruid.


    Château Ducla blanc
    A.C. Entre-deux-Mers
    Elegante, droge witte bordeauxwijn van sauvignon-blanc-, sémillon- en muscadelledruiven. Heeft een heerlijk frisse en fruitige smaak.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Lagere prijs gezien?

Bel de Rode Telefoon op 02 345 2345

Geef het door via mail