Vliegende auberginetapijten

Vliegende auberginetapijten
Ingrediënten: 
  • 1 koffiel. knoflook (diepvries)
  • 2 aubergines
  • 1 rood pepertje
  • 1 groen pepertje
  • 2 rode uien
  • 1 plantje koriander
  • 4 eetl. volle yoghurt natuur
  • 200 g feta (blok)
  • 200 g quinoa
  • 200 g droge zwarte linzen
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. rozijnen
  • 340 g kikkererwten (bokaal)
  • 4 dl passata (gezeefde tomaten)
  • 1 koffiel. harissa
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. ras el hanout
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout
Bereiding: 
25 min.
Stap 1
KOKEN ZOALS ALADDIN

Ken je het vliegende tapijt uit het sprookje van Aladdin en de wonderlamp? Wel, in dit
recept maken we het gewoon na in de vorm van een aubergine, gevuld met heerlijke
ingrediënten uit het land van Aladdin. Beginnen doen we met wat hak- en snijwerk.
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water.
- Snij de aubergines in de lengte in 2 (het groene kroontje mag eraan blijven). Hol elk stuk uit met een koffielepel en bewaar het vruchtvlees voor je hulpkok.
- Knip de blaadjes koriander in stukjes.
- Laat je hulpkok de rode uien fijnsnipperen. Hij of zij mag ook de pepertjes in de lengte in 2 snijden en de pitjes eruit halen.

Stap 2
ZET DE GEEST MAAR AAN HET WERK

Wrijf even over je wonderlamp en laat je hulpkok tevoorschijn komen, want
de volgende taakjes zijn voor hem.
- Kook de quinoa gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Kook intussen de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het diepgevroren
knoflook en de helft van de rode ui glazig. Voeg de ras el hanout, het paprikapoeder en de harissa toe en laat al roerend even stoven. Doe er het vruchtvlees van de aubergines bij en stoof gaar. Voeg de feta toe en roer tot de kaas bijna gesmolten is. Doe er de gekookte linzen bij en
laat nog even mee garen. Meng er tenslotte de pijnboompitten en de rozijnen onder.
- Verwarm de passata kort in een steelpan en kruid eventueel met peper.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 3
SIMSALABIM! AAN TAFEL!

Nu is het weer aan jou. Vul de aubergines in enkele vingerknippen en tover ze om tot heerlijke vliegende tapijten.
- Leg de uitgeholde aubergines op een bakplaat met bakpapier en vul met de linzenmengeling. Leg op elk stuk
aubergine een half pepertje. Je hulpkok mag de aubergines nu 20 min. in de voorverwarmde oven zetten.
- Meng intussen de kikkererwten, de koriander en de rest van de rode ui onder de quinoa.
- Als alles klaar is, lepel je eerst wat warme passata op de borden. Schik er daarna een auberginehelft op en lepel
er wat yoghurt op. Geef er de quinoa bij. Smakelijk!

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top