Walnotencakejes geglaceerd met chocolade

24 stuks
minder dan 30 min.
Zoete Lekkernijen (pag. 52)
Walnotencakejes geglaceerd met chocolade
Ingrediënten
  • 200 g walnootpitten (+ 50 g voor de afwerking)
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 250 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 snuifje zout
  • Voor het glazuur:
  • 100 g pure chocolade
  • 50 g bloemsuiker
  • 1 eetl. boter
  • 0.5 dl room

Voedingswaarde per persoon

Energie
254 kcal
Vetten
15.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
24.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Hak 200 g walnoten zo fijn mogelijk in de keukenrobot of doe ze in een plastic zak en rol ze fijn met de deegrol of een glazen fles.
Bereiding
15 min. + 15 à 20 min. in de oven
1. Meng in een mengkom de eieren met de rietsuiker, het zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Voeg er de fijngehakte nootjes aan toe en roer om.
2. Voeg 150 g boter toe en meng goed. Zeef er beetje bij beetje de bloem over en schep om.
3. Vul papieren bakvormpjes voor 2/3 met het cakebeslag. Schuif gedurende 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen.
4. Maak ondertussen het chocoladeglazuur: smelt de chocolade met 1 eetl. boter en 1/2 dl room (2 min. in de microgolfoven op halve kracht of au bain-marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt). Roer er de poedersuiker onder.
5. Bedek elk cakeje met een laagje chocoladeglazuur en druk er een halve walnoot op. Laat minstens 45 min. opstijven.
Tip
U kan ook een mix van hazelnoten en walnoten gebruiken.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Château les Chênes
    A.C. Monbazillac
    Likoreuze witte wijn uit de Franse Bergerac-streek. Zachte en fijn zoete smaak en een lange afdronk.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top