Winters linzenslaatje

4 personen
minder dan 60 min.
Vandaag veggie (pag. 33)
Winters linzenslaatje
Ingrediënten
  • 4 preien
  • 2 gestoomde rode bieten (versmarkt)
  • 50 g veldsla
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g groene linzen
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
460 kcal
Vetten
13.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
61 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
21.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Spoel de groene linzen onder koud stromend water.
- Snij de stengels prei in de lengte middendoor en snij in stukken van 1 cm.
- Snij de gestoomde rode bieten in dunne repen.
- Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
Bereiding
30 min.
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
2. Voeg de stukjes prei toe en laat 5 min. stoven.
3. Roer er de groene linzen onder en voeg het laurierblaadje toe.
4. Overgiet met de groentebouillon tot alles onderstaat. Laat 20 min. sudderen en breng op smaak met de sojasaus. Verwijder het laurierblaadje.
Afwerking
Maak een bedje van veldsla in een lage slakom en verdeel er de koude of lauwe linzensalade over. Bestrooi
met de repen rode biet en besprenkel met de vinaigrette.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top