Wok met zeevruchten, peultjes en broccoli

Wok met zeevruchten, peultjes en broccoli
Ingrediënten
  • 500 g voorgekookte zeevruchtencocktail (diepvries)
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 broccoli
  • 200 g peultjes
  • 1 rood pepertje
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g woknoedels
  • 50 g hazelnoten
  • 3 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. rijstolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
478 kcal
Vetten
22.4 g
Verzadigde vetzuren
4.1 g
Koolhydraten
36.5 g
Suikers
3.6 g
Vezels: 
6.8 g
Eiwitten
29.2 g
Zout
3.8 g
Voorbereiding
ontdooitijd + 10 min.
- Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Hak de hazelnoten grof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringen.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Bereiding
20 min.
1 Kook de broccoliroosjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de peultjes en de noedels toe. Giet af en spoel onder koud water.
2 Bak intussen de spekblokjes 5 min. op een hoog vuur in een wok. Haal uit de wok.
3 Verhit de rijstolie in dezelfde wok en bak de rode ui, het pepertje en het knoflook 1 min. Roer er de zeevruchten onder en roerbak nog 5 min. Kruid met peper en zout.
4 Voeg de noedels met de groenten en de spekblokjes toe. Breng op smaak met de sojasaus.
Afwerking
Serveer de zeevruchtenwok in kommetjes en bestrooi met de hazelnoten.
Drankensuggestie
  • Bier

    Flandrien Super 8
    Blond bier
  • Wijn

    Domaines Vinsmoselle Rivaner
    Côtes de Grevenmacher
    A.O.P. Moselle luxembourgeoise

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top