Zalmburger met fris groentepotje en avocadoyoghurt

4 personen
Minder dan 45 min.
Zalmburger met fris groentepotje en avocadoyoghurt
Ingrediënten
  • 4 zalmburgers (versmarkt)
  • 500 g snijbonen
  • 200 g wortelslierten (versmarkt)
  • 1 avocado
  • 1 eetl. citroensap
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. Griekse yoghurt
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
590 kcal
Vetten
32.6 g
Verzadigde vetzuren
5.7 g
Koolhydraten
48.8 g
Suikers
7.2 g
Vezels: 
12 g
Eiwitten
19.2 g
Zout
1.2 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm.
Bereiding
40 min.
1 Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.
3 Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en meng er het knoflook en het citroensap onder. Voeg de yoghurt toe en kruid met peper en zout.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de krieltjes en bak de sjalot glazig. Voeg de krieltjes, de snijbonen en de wortelslierten toe en roerbak 1 à 2 min. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de zalmburgers en de krieltjes over de borden. Werk af met 1 eetl. avocadoyoghurt.
Drankensuggestie
  • Bier

    Mort Subite Gueuze Lambic
    Geuze
  • Wijn

    Fanfinette
    A.O.P. Côtes du Rhône

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top