Zalmkroket met grijze garnalen

4 personen
minder dan 60 min.
Smakelijk ! 5 (pag. 62)
Ingrediënten
  • 100 g noordzeegarnalen (diepvries)
  • 150 g gerookte Atlantische zalm
  • 1 plantje dille (vers)
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eetl. boter
  • 2 eieren
  • 4 dl melk
  • 6 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
287 kcal
Vetten
21 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
11.1 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
13.4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min. + afkoelen)
- Maak een witte saus: laat de boter smelten in een kookpot en roer er 3 eetl. bloem onder. Laat even drogen
op het vuur en roer er beetje bij beetje de melk onder tot u een dikke saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Meng de geraspte kaas en de diepgevroren garnalen onder de saus. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
- Snipper de dille fijn en meng de helft ervan onder het paneermeel. Kruid met peper.
Bereiding
20 min. + 30 min. in de koelkast
1. Snij elke snede zalm in 2. Plooi, snij nogmaals in 2 en maak 8 rolletjes.
2. Wentel elk zalmrolletje in ± 2 eetl. garnalenpasta zodat het volledig bedekt is. Vorm er kroketten mee en doe dit op een met bloem bestrooid werkblad.
3. Klop de eieren los met een vork. Bestrooi de kroketten lichtjes met bloem (1 eetl. voor alle kroketten). Rol ze door de losgeklopte eieren en daarna 2 à 3 keer door het gekruide paneermeel. Leg de kroketten naast elkaar op een bord en laat 30 min. rusten in de koelkast.
4. Bak de kroketten in een frituurpan op 175 °C gedurende ± 3 min. (afhankelijk van de dikte).
Afwerking
Serveer 1 kroket per bord en bestrooi met de fijngesnipperde dille. Geef er een mosterddressing bij.
Tip
Nog gerookte zalm over?
- Voor een snel hapje: verdeel de overgebleven gerookte zalm over wraps. Bestrijk rijkelijk met kruidenkaas (roomkaas), rol de wraps strak op en snij in stukjes van 2 cm. Ook lekker als lunch: snij de opgerolde wraps dan middendoor en leg op een bedje sla.
- Ook lekker als broodbeleg, samen met wat rucola en fijngesnipperde sjalot.
Drankensuggestie
  • Wijn

    - La Jouchère | A.O.P. Chablis | Michel Laroche
    - Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top