Zeewolf in zoetzure saus met Chinese noedels

4 personen
minder dan 30 min.
Zomerkeuken (pag. 52)
Zeewolf in zoetzure saus met Chinese noedels
Ingrediënten
  • 400 g zeewolffilets (diepvries)
  • 250 g Chinese eiermie (noedels)
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 2 eetl. maïszetmeel
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout
  • Voor de zoetzure saus:
  • 8 eetl. zoetzure saus
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 1 eetl. gezouten pindanoten
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
477 kcal
Vetten
10 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
67.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
28.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Laat de zeewolffilets oppervlakkig ontdooien. Snij de filets in blokjes die u goed droog dept met keukenrol.
- Voor de saus mengt u 8 eetl. zoetzure saus met het sap van de citroen, 1 eetl. tomatenketchup, het geperste teentje knoflook, het versnipperde pepertje, de geraspte wortel en de grof gehakte pindanootjes. Kruid met peper en zout.
- Kook de eiermie gedurende 4 min. in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, spoel met koud water en laat opnieuw uitlekken. Laat volledig afkoelen.
- Snij de tomaten en de komkommer in kleine blokjes.
Bereiding
20 min., kan enkele uren vooraf + 10 min.
1. Doe de bloem, het maïszetmeel, de paprikapoeder, een mespunt cayennepeper, peper en zout in een stevige plastic zak. Voeg er de visblokjes bij, sluit de zak en schud hem goed op tot alle visblokjes goed onder de bloem zitten. Haal de visblokjes uit de zak.
2. Bak de visblokjes goudbruin in 2 eetl. hete zonnebloemolie gedurende 4 min.
3. Versnij de eiermie met een schaar en meng er de helft van de zoetzure saus onder. Doe ze in een ruime slakom. Verdeel er de tomaten- en komkommerblokjes en de gebakken vis over. Overgiet met de rest van de zoetzure saus en versier met wat korianderblaadjes.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Château de Brossay,
    A.C. Cabernet d’Anjou

    Bijzonder fruitige rosé met een mooi boeket van bloemetjes en rijp fruit. Deze halfdroge wijn is op zijn best als u hem koel schenkt.


    Gewürztraminer,
    Cuvée Réserve,
    Caves de Bennwihr,
    A.C. Alsace

    Droge en tegelijk fruitige witte wijn, met typische kruidige smaak van de gewürztraminerdruif. Koel schenken.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top