Zelfgemaakte groenteburgers

4 stuks
minder dan 60 min.
Basiskeuken (pag. 112)
Zelfgemaakte groenteburgers
Ingrediënten
  • 50 g erwten (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 4 takjes munt (vers)
  • 300 g aardappelen
  • 1 ei
  • 2 eetl. hazelnoten
  • 4 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. bloem
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
256 kcal
Vetten
12.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
29.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
7.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(30 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rasp de geschilde wortel en de ongeschilde courgette grof. Doe in een vergiet en druk er het vocht goed uit met een lepel.
- Leg de hazelnoten naast elkaar op een bakplaat en zet 10 min. in de voor verwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Leg de hazelnoten in een propere keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Hak de hazelnoten grof.
- Schil ondertussen de aardappelen, snij in stukken en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en laat lichtjes afkoelen.
- Hak de blaadjes munt en peterselie fi jn.
- Klop het ei los.
Bereiding
20 min. + 20 min. in de koelkast
1 Meng de geraspte wortel en courgette en de diepgevroren erwten onder de aardappelpuree.
2 Voeg de grofgehakte hazelnoten toe, samen met de fijngesnipperde munt en peterselie. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en meng goed.
3 Vorm met de handen mooie burgers die u lichtjes platdrukt.
4 Wentel elke burger voorzichtig door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Zet 20 min. in de koelkast.
5 Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en leg er voorzichtig de groenteburgers in. Bak mooi bruin aan 1 kant, draai voorzichtig om en bak ook de andere kant mooi bruin.
Tip
– Deze groenteburgers zijn ideaal voor een zelfgemaakte veggieburger. Beleg er een hamburgerbroodje mee en combineer met rauwkost en een sausje naar keuze.
– Ook lekker bij gestoofde groenten of een slaatje.
Varianten:
– Vervang de wortel door geraspte pastinaak.
– Vervang de courgette door geraspte pompoen of fijngesnipperde spinazieblaadjes.
– Vervang de gekookte aardappelen door eenzelfde hoeveelheid gekookte linzen of een puree van gekookte en gemixte kikkererwten.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Domaine du Château d’Eau Chardonnay
    I.G.P. Pays d’Oc
    Chianti D.O.C.G. L’Antico di Burchino
    Castellani – Toscana – Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top