Zoete puntpaprika gevuld met quinoa en spinazie

Zoete puntpaprika gevuld met quinoa en spinazie
Ingrediënten
  • 8 gele zoete puntpaprika's
  • 400 g verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g geraspte emmentaler
  • 200 g quinoa
  • 2 eetl. hazelnoten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
398 kcal
Vetten
16.3 g
Verzadigde vetzuren
4.9 g
Koolhydraten
41.8 g
Suikers
12.8 g
Vezels: 
9.5 g
Eiwitten
16.5 g
Zout
0.2 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Hak de hazelnoten grof.
- Snij de puntpaprika’s in de lengte open, maar snij niet helemaal doormidden. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
Bereiding
45 min.
(15 min. + 20 min. in de oven)
1 Kook de quinoa gaar in 5 dl lichtgezouten water(kooktijd: zie verpakking).
2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min.
3 Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Roer de spinazie en de hazelnoten onder de quinoa.
4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
5 Vul de puntpaprika’s met de quinoavulling en bestrooi met de emmentaler. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Tip
Baby eet mee +12 maand

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)
1 Snij 50 g gele puntpaprika in kleine stukjes en kook samen met 30 g gespoelde quinoa 20 min. gaar in water.
2 Voeg de laatste 5 min. 50 g verse spinazie toe en laat slinken.
3 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en snij in kleine stukjes. Bestrooi met een klein beetje geraspte emmentaler.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Dubbel
    Donker abdijbier
  • Wijn

    Le Champ des Murailles
    'La Petite Muraille' rosé
    A.O.P. Corbières

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top