Zoetzuur aardappelpannetje met gyros

Zoetzuur aardappelpannetje met gyros
Ingrediënten
  • 600 g gyros (beenhouwerij)
  • 2 rode zoete puntpaprika's
  • 1 komkommer
  • 0.25 ananas
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g voorgekookte krielaardappelen (versmarkt)
  • 275 g tzatziki (versmarkt)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
388 kcal
Vetten
13.8 g
Verzadigde vetzuren
3.3 g
Koolhydraten
38.8 g
Suikers
17.4 g
Vezels: 
4.6 g
Eiwitten
25.1 g
Zout
1.9 g
Voorbereiding
(20 min.)
- Schil de ananas en snij in stukken.
- Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Snipper het knoflook en de ui fijn.
- Schil de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.
Bereiding
20 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de gyros 6 min. Kruid met peper en haal uit de pan.
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de puntpaprika’s toe en bak 5 min.
3 Voeg de voorgekookte krieltjes toe en verwarm 5 min. Kruid met peper en zout.
4 Voeg de ananas en de gyros toe en laat nog even bakken. Bestrooi met platte peterselie en voeg de komkommer toe.
Afwerking
Serveer met de tzatziki.
Drankensuggestie
  • Bier

    Kasteel Donker
    Sterk donker bier
  • Wijn

    La Roubine
    A.O.P. Côtes du Rhône
    partybox

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top