Zoetzuur witloofslaatje met witte pens

4 personen
minder dan 30 min.
Pottenkijken (pag. 333)
Zoetzuur witloofslaatje met witte pens
Ingrediënten
  • 4 witte pensen (beenhouwerij of diepvries)
  • 4 witloof
  • 50 g veldsla
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • 1 eetl. boter
  • 4 eetl. zachte veenbessen
  • 4 eetl. walnoten
  • Voor de dressing:
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 1 eetl. mosterd
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. appelazijn
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
584 kcal
Vetten
46.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
26.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
15.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Snij de rode ui in halvemaantjes.
- Schil de sinaasappel met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.
- Hak de walnoten grof.
- Meng de ingrediënten voor de dressing goed onder elkaar.
- Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en verwijder het vel.
Bereiding
10 min.
1. Doe de veldsla, de partjes sinaasappel, de rode ui, de zachte veenbessen en de grofgehakte walnoten in een slakom.
2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in schuine reepjes. Meng onder het slaatje.
3. Lepel er wat dressing over en schep goed om.
4. Smelt de boter in een pan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant op een zacht vuur.
Afwerking
Verdeel het slaatje over de borden, schik er de schijfjes pens op en serveer met een sneetje bruin brood.
Tip
Hoe pensen bakken
- De smaak van pensen komt volledig tot uiting wanneer u ze bakt in een kleine hoeveelheid boter in plaats van in olijfolie of margarine. Het vel hoeft u niet te verwijderen.
- U bakt ze ook het best op een zacht vuur. Zo verwarmen ze geleidelijk aan tot in de kern. Ze blijven ook lekker sappig door er niet in te prikken.
- Gebruikt u de pensen voor een hapje, slaatje of voorgerecht?
Snij ze dan in schijfjes en verwijder daarna het vel. Bak ze aan beide kanten op een zacht vuur.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Monferrato D.O.C. – Dolcetto
    Castello del Poggio – Piemonte – Italië

    Chinon A.O.P. – Domaine des Hardonnières

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top