Zomerse fruittaart

Zomerse fruittaart
Ingrediënten: 
  • 1 watermeloen (pitarme)
  • 0.5 meloen (cavaillon)
  • 0.25 ananas
  • 3 kiwi's
  • 200 g pitloze witte druiven
  • 125 g blauwe bessen
  • 125 g frambozen
Voorbereiding: 
(15 min.)
- Schil de kiwi’s en snij in dikke schijfjes.
- Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Als het schillen niet lukt, vraag dan wat hulp aan je hulpkok.
- Snij de druiven in 2.
- Schraap de pitjes met een koffielepel uit de halve meloen. Schep dan met de koffielepel of met een meloenlepel bolletjes uit het oranje vruchtvlees.
Bereiding: 
20 min.
1 Laat het grote snijwerk eerst maar over aan je hulpkok: neem de watermeloen en snij een klein schijfje van de boven- en de onderkant. Schil dan de watermeloen zonder hem in stukken te snijden. Snij de geschilde watermeloen in 3 dikke schijven van ± 5 cm. Zorg ervoor dat je de schijven watermeloen op elkaar kan leggen zoals op de foto. De grootste schijf mag je zo laten, de 2 andere schijven maak je telkens iets kleiner door er een rand af te snijden.
2 Jij mag de overgebleven stukken watermeloen in kleinere blokjes doen.
3 Is alles gesneden? Dan kan je beginnen te puzzelen. Je taart heeft 3 verdiepingen. Neem een groot, rond bord en maak met de grootste schijfjes kiwi een cirkel op de rand van het bord.
4 Leg de grootste schijf watermeloen op het bord. De onderkant van de watermeloen mag een klein beetje op de kiwischijfjes liggen.
5 Maak nu een toren met de 2 andere schijven watermeloen. Je moet van groot naar klein gaan.
6 Leg op het onderste stuk watermeloen (dat is de eerste verdieping) afwisselend blokjes ananas en blauwe bessen.
7 Leg op de tweede verdieping de halve druiven.
8 Leg de bolletjes oranje meloen op de bovenste verdieping. Prik de bolletjes aan de rand van de schijf watermeloen vast met een tandenstoker of een prikkertje. Zo kunnen de binnenste bolletjes niet van je taart vallen.
9 Zet onderaan op elk schijfje kiwi een framboos.
10 Leg tussen elke framboos 2 blauwe bessen.
Tip: 
Nog stukje fruit over?
Steek de overgebleven stukjes fruit op prikkertjes en prik ze vast op de bovenste verdieping van je taart. Of maak er minifruitbrochettes van. Die kan je zo op tafel zetten of je kan ze gebruiken om je feestglazen mee te versieren.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top