Zwart-wit roomduo

4 personen
minder dan 60 min.
Smakelijk ! 5 (pag. 308)
Zwart-wit roomduo
Ingrediënten
  • 2.5 dl lichte room
  • 50 g chocolade (puur of met melk, bv. callets)
  • 5 eetl. suiker
  • 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk) (1.6 g/stuk)
  • Voor de versiering:
  • 12 frambozen (of ander rood fruit naar keuze)
  • 12 blaadjes munt (vers)
  • bloemsuiker

Voedingswaarde per persoon

Energie
256 kcal
Vetten
13.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
30.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
3.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
- Breek de chocolade in kleine stukjes of rasp grof.
Bereiding
10 min. + 30 à 60 min. in de koelkast
1. Breng de room en de suiker aan de kook.
2. Neem van het vuur en voeg de gelatine toe. Laat al roerend smelten.
3. Verdeel de bereiding in 2. Meng de chocolade met 1 deel en roer tot hij volledig gesmolten is.
4. Verdeel het chocolademengsel over 4 glaasjes en zet 30 à 60 min. in de koelkast. Zet ook het andere deel van de room in de koelkast.
5. Als het chocolademengsel genoeg is opgestijfd, lepel er dan voorzichtig het andere deel van de room over. Versier met enkele stukjes (diepgevroren) rood fruit. Zet in de koelkast tot gebruik.
Afwerking
Bestrooi de glaasjes met bloemsuiker en garneer met een blaadje munt.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top