Aardappeltortilla met spek en paprika
Aardappeltortilla met spek en paprika

Aardappeltortilla met spek en paprika

50 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 17.3 g
Suiker 5.1 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.7 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snipper de ui, het knoflook en het bieslook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en het pepertje. Snij de paprika's in blokjes en snipper het pepertje pijn.

  6. Klop de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Rasp de manchego.

  8. Bereiding:
  9. Vehit de olijfolie in een ovenbestendige pan met antiaanbaklaag en voeg de aardappelblokjes toe. Meng goed en giet er 1 eetl. water bij. Dek af en laat 5 min. stoven.

  10. Voeg de ui toe en dek de pan weer af. Laat 10 min. stoven.

  11. Neem het deksel van de pan. Voeg het spek, de paprika's, het knoflook en het pepertje toe aan de aardappelen. Meng goed en laat 5 à 7 min. bakken tot de aardappelen zacht zijn.

  12. Giet het eiermengsel eroven en laat 4 à 5 min. bakken tot de zijkant loskomt van de pan. Zet dan ± 5 min. onder de ovengrill tot de bovenkant mooi gaar is.

  13. Haal uit de oven en bestrooi met de kaas en het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snipper de ui, het knoflook en het bieslook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en het pepertje. Snij de paprika's in blokjes en snipper het pepertje pijn.

  6. Klop de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Rasp de manchego.

  8. Bereiding:
  9. Vehit de olijfolie in een ovenbestendige pan met antiaanbaklaag en voeg de aardappelblokjes toe. Meng goed en giet er 1 eetl. water bij. Dek af en laat 5 min. stoven.

  10. Voeg de ui toe en dek de pan weer af. Laat 10 min. stoven.

  11. Neem het deksel van de pan. Voeg het spek, de paprika's, het knoflook en het pepertje toe aan de aardappelen. Meng goed en laat 5 à 7 min. bakken tot de aardappelen zacht zijn.

  12. Giet het eiermengsel eroven en laat 4 à 5 min. bakken tot de zijkant loskomt van de pan. Zet dan ± 5 min. onder de ovengrill tot de bovenkant mooi gaar is.

  13. Haal uit de oven en bestrooi met de kaas en het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 17.3 g
Suiker 5.1 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.7 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier ORVAL de keuze van Sophie van het kookteam "Verrassend hoe deze simpele tortilla een andere smaakbeleving krijgt met een bitter bier erbij. Je proeft de volle smaak van de eieren, terwijl de vette, zoute smaak van het spek wat minder uitgesproken wordt." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Abbaye d'Aulne Blond.

Bekijk het recept digitaal