Appelcake met amandelen
Appelcake met amandelen

Appelcake met amandelen

50 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 40 à 50 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  3. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop ze tot stijve pieken.

  4. Snij 2/3 van de ongeschilde appelen in dunne kwartjes. Schil en rasp de rest.

  5. Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout.

  6. Mix de boter met de vanillezaadjes, de honing en de yoghurt tot een homogene mengeling. Meng er de eigelen onder en daarna de geraspte appel.

  7. Meng de bloemmengeling onder de botermengeling en schep er voorzichtig de eiwitten onder.

  8. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bestrooi met de amandelschilfers en schik de appelpartjes er dakpansgewijs op. Druk lichtjes aan.

  9. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij in stukken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 40 à 50 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  3. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop ze tot stijve pieken.

  4. Snij 2/3 van de ongeschilde appelen in dunne kwartjes. Schil en rasp de rest.

  5. Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout.

  6. Mix de boter met de vanillezaadjes, de honing en de yoghurt tot een homogene mengeling. Meng er de eigelen onder en daarna de geraspte appel.

  7. Meng de bloemmengeling onder de botermengeling en schep er voorzichtig de eiwitten onder.

  8. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bestrooi met de amandelschilfers en schik de appelpartjes er dakpansgewijs op. Druk lichtjes aan.

  9. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij in stukken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal