- Bewaar

- Bewaar
Appelcake met amandelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 40 à 50 min. in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Scheid de eiwitten van de eigelen en klop ze tot stijve pieken.
-
Snij 2/3 van de ongeschilde appelen in dunne kwartjes. Schil en rasp de rest.
-
Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout.
-
Mix de boter met de vanillezaadjes, de honing en de yoghurt tot een homogene mengeling. Meng er de eigelen onder en daarna de geraspte appel.
-
Meng de bloemmengeling onder de botermengeling en schep er voorzichtig de eiwitten onder.
-
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bestrooi met de amandelschilfers en schik de appelpartjes er dakpansgewijs op. Druk lichtjes aan.
-
Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij in stukken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 40 à 50 min. in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Scheid de eiwitten van de eigelen en klop ze tot stijve pieken.
-
Snij 2/3 van de ongeschilde appelen in dunne kwartjes. Schil en rasp de rest.
-
Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout.
-
Mix de boter met de vanillezaadjes, de honing en de yoghurt tot een homogene mengeling. Meng er de eigelen onder en daarna de geraspte appel.
-
Meng de bloemmengeling onder de botermengeling en schep er voorzichtig de eiwitten onder.
-
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bestrooi met de amandelschilfers en schik de appelpartjes er dakpansgewijs op. Druk lichtjes aan.
-
Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij in stukken.