Aspergehapjes

Aspergehapjes

1 u. 30 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 15 min. gaar in lichtgezouten water, met wat citroensap. Giet af.

  3. Snij de asperges in stukjes en hou enkele punten opzij.

  4. Bereiding:
  5. Voor de vishapjes
  6. Kook het ei 10 min. in lichtgezouten water en plet (de textuur moet korrelig zijn). Snipper 2 blaadjes peterselie fijn. Meng het ei en de peterselie en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes. Verdeel de eimengeling over 4 glaasjes en leg er enkele stukjes asperge op. Besprenkel met wat citroensap. Versier met zalmreepjes, 1 aspergepunt en 1 blaadje platte peterselie.

  7. Voor de vleeshapjes
  8. Snij de ham in reepjes. Hak de sla fijn en snij de kerstomaatjes in 4. Verdeel de hamreepjes over 4 glaasjes. Bedek met een laagje aspergestukjes en een stipje tartaarsaus. Verdeel er wat fijngehakte sla over en versier met kwartjes kerstomaat, aspergepuntjes en 1 blaadje platte peterselie.

  9. Voor de veggiehapjes
  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe een laagje aspergestukjes in 2 glaasjes, verdeel er de helft van de pijnboompitten over en enkele rodebiet scheuten. Vul aan met een tweede laag aspergestukjes en versier met de rest van de pijnboompitten en rodebietscheuten. Besprenkel elke laag lichtjes met olijfolie, en kruid met peper en zout.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 15 min. gaar in lichtgezouten water, met wat citroensap. Giet af.

  3. Snij de asperges in stukjes en hou enkele punten opzij.

  4. Bereiding:
  5. Voor de vishapjes
  6. Kook het ei 10 min. in lichtgezouten water en plet (de textuur moet korrelig zijn). Snipper 2 blaadjes peterselie fijn. Meng het ei en de peterselie en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes. Verdeel de eimengeling over 4 glaasjes en leg er enkele stukjes asperge op. Besprenkel met wat citroensap. Versier met zalmreepjes, 1 aspergepunt en 1 blaadje platte peterselie.

  7. Voor de vleeshapjes
  8. Snij de ham in reepjes. Hak de sla fijn en snij de kerstomaatjes in 4. Verdeel de hamreepjes over 4 glaasjes. Bedek met een laagje aspergestukjes en een stipje tartaarsaus. Verdeel er wat fijngehakte sla over en versier met kwartjes kerstomaat, aspergepuntjes en 1 blaadje platte peterselie.

  9. Voor de veggiehapjes
  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe een laagje aspergestukjes in 2 glaasjes, verdeel er de helft van de pijnboompitten over en enkele rodebiet scheuten. Vul aan met een tweede laag aspergestukjes en versier met de rest van de pijnboompitten en rodebietscheuten. Besprenkel elke laag lichtjes met olijfolie, en kruid met peper en zout.

Bekijk het recept digitaal