Banaanmousse met ananas en passievrucht
Banaanmousse met ananas en passievrucht

Banaanmousse met ananas en passievrucht

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.

  3. Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer nodig) met het sap van 1 limoen en 30 g rietsuiker.

  4. Prak de banaan fijn en meng met het sap van 1/2 limoen en de verse kaas.

  5. Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door (de pitjes gooit u weg) en meng met 40 g rietsuiker.

  6. Knip de gelatineblaadjes middendoor en laat enkele min. weken in een grote kom koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm het ananas-limoensap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.

  9. Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart).

  10. Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas-limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of -glaasjes en laat gedurende minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.

  11. Verwarm het passievruchtsap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende 1/2 uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.

  12. Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en laat nog eens minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de mousses met een stukje rood fruit (bv. aardbei) of een schijfje stervrucht.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.

  3. Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer nodig) met het sap van 1 limoen en 30 g rietsuiker.

  4. Prak de banaan fijn en meng met het sap van 1/2 limoen en de verse kaas.

  5. Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door (de pitjes gooit u weg) en meng met 40 g rietsuiker.

  6. Knip de gelatineblaadjes middendoor en laat enkele min. weken in een grote kom koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm het ananas-limoensap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.

  9. Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart).

  10. Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas-limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of -glaasjes en laat gedurende minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.

  11. Verwarm het passievruchtsap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende 1/2 uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.

  12. Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en laat nog eens minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de mousses met een stukje rood fruit (bv. aardbei) of een schijfje stervrucht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal