- Bewaar

- Bewaar
Banaanmousse met ananas en passievrucht
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.
-
Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer nodig) met het sap van 1 limoen en 30 g rietsuiker.
-
Prak de banaan fijn en meng met het sap van 1/2 limoen en de verse kaas.
-
Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door (de pitjes gooit u weg) en meng met 40 g rietsuiker.
-
Knip de gelatineblaadjes middendoor en laat enkele min. weken in een grote kom koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm het ananas-limoensap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.
-
Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart).
-
Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas-limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of -glaasjes en laat gedurende minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.
-
Verwarm het passievruchtsap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende 1/2 uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.
-
Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en laat nog eens minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Serveer de mousses met een stukje rood fruit (bv. aardbei) of een schijfje stervrucht.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.
-
Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer nodig) met het sap van 1 limoen en 30 g rietsuiker.
-
Prak de banaan fijn en meng met het sap van 1/2 limoen en de verse kaas.
-
Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door (de pitjes gooit u weg) en meng met 40 g rietsuiker.
-
Knip de gelatineblaadjes middendoor en laat enkele min. weken in een grote kom koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm het ananas-limoensap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.
-
Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart).
-
Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas-limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of -glaasjes en laat gedurende minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.
-
Verwarm het passievruchtsap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende 1/2 uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.
-
Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en laat nog eens minstens 1,5 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Serveer de mousses met een stukje rood fruit (bv. aardbei) of een schijfje stervrucht.