Bananasplit op de barbecue
Bananasplit op de barbecue

Bananasplit op de barbecue

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken
  3. Snij de bananen langs de binnenkant open, maar niet volledig doormidden.

  4. Snij de Snickers of Milky Ways en de marshmallows horizontaal in fijne plakjes. Steek ze afwisselend in de opengesneden bananen en bestrooi lichtjes met het zout.

  5. Wikkel elke banaan in een vel aluminiumfolie.

  6. Klop de room stijf met de bloemsuiker. Zet in de koelkast.

  7. Bereiding op de barbecue
  8. Leg de bananen 10 à 15 min. op een lichtjes warme barbecue, tot ze zacht zijn en de chocolade en de marshmallows gesmolten zijn.

  9. Afwerking:
  10. Verwijder de aluminiumfolie en serveer de bananen met een bolletje ijs en een toefje slagroom.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken
  3. Snij de bananen langs de binnenkant open, maar niet volledig doormidden.

  4. Snij de Snickers of Milky Ways en de marshmallows horizontaal in fijne plakjes. Steek ze afwisselend in de opengesneden bananen en bestrooi lichtjes met het zout.

  5. Wikkel elke banaan in een vel aluminiumfolie.

  6. Klop de room stijf met de bloemsuiker. Zet in de koelkast.

  7. Bereiding op de barbecue
  8. Leg de bananen 10 à 15 min. op een lichtjes warme barbecue, tot ze zacht zijn en de chocolade en de marshmallows gesmolten zijn.

  9. Afwerking:
  10. Verwijder de aluminiumfolie en serveer de bananen met een bolletje ijs en een toefje slagroom.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal