Bedje van appel en peer met kruimeltjesdeken
Bedje van appel en peer met kruimeltjesdeken

Bedje van appel en peer met kruimeltjesdeken

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 767 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 23.7 g
Koolhydraat 91.8 g
Suiker 50.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stap 1
  3. APPELEN MET PEREN VERGELIJKEN
  4. Dat hebben we gedaan en we vinden ze allebei even lekker. Kiezen is verliezen, dus gebruik ze maar gewoon allebei!

  5. Bestrooi eerst de diepgevroren veenbessen met de bloemsuiker en laat volledig ontdooien.

  6. Rasp de schil van een halve citroen (alleen de gele schil en niet het wit eronder). Je hulpkok kan je hierbij helpen.

  7. Pers de volledige citroen.

  8. Snij de ongeschilde appelen en peren in blokjes van 1,5 cm. Roer er het citroensap, de geraspte citroenschil en de ontdooide veenbessen onder.

  9. Stap 2
  10. BEDTIJD!
  11. Niet voor jou, hoor. Je mag wel de appelen en peren naar hun bedje brengen.
  12. Verdeel de blokjes appel en peer en de veenbessen over een ovenschaal. Of verdeel ze over kleine potjes die in de oven kunnen.

  13. Hak de pecannoten in grote stukken. Strooi over het fruit.

  14. TAAKJE VOOR DE HULPKOK
  15. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  16. Stap 3
  17. EEN DEKEN VAN KRUIMELS
  18. Doe de bloem, de rietsuiker en de zachte boter in een kom en steek er je vingers in. Kneed alles goed onder elkaar met je vingers tot je dikke kruimels krijgt.

  19. Verdeel de kruimels als een deken over het fruit in de ovenschaal of in de potjes.

  20. TAAKJE VOOR DE HULPKOK

  21. Zet de ovenschaal of de potjes ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  22. Haal uit de oven en serveer warm. Of laat afkoelen en eet lauw of koud.

  23. Smakelijk!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stap 1
  3. APPELEN MET PEREN VERGELIJKEN
  4. Dat hebben we gedaan en we vinden ze allebei even lekker. Kiezen is verliezen, dus gebruik ze maar gewoon allebei!

  5. Bestrooi eerst de diepgevroren veenbessen met de bloemsuiker en laat volledig ontdooien.

  6. Rasp de schil van een halve citroen (alleen de gele schil en niet het wit eronder). Je hulpkok kan je hierbij helpen.

  7. Pers de volledige citroen.

  8. Snij de ongeschilde appelen en peren in blokjes van 1,5 cm. Roer er het citroensap, de geraspte citroenschil en de ontdooide veenbessen onder.

  9. Stap 2
  10. BEDTIJD!
  11. Niet voor jou, hoor. Je mag wel de appelen en peren naar hun bedje brengen.
  12. Verdeel de blokjes appel en peer en de veenbessen over een ovenschaal. Of verdeel ze over kleine potjes die in de oven kunnen.

  13. Hak de pecannoten in grote stukken. Strooi over het fruit.

  14. TAAKJE VOOR DE HULPKOK
  15. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  16. Stap 3
  17. EEN DEKEN VAN KRUIMELS
  18. Doe de bloem, de rietsuiker en de zachte boter in een kom en steek er je vingers in. Kneed alles goed onder elkaar met je vingers tot je dikke kruimels krijgt.

  19. Verdeel de kruimels als een deken over het fruit in de ovenschaal of in de potjes.

  20. TAAKJE VOOR DE HULPKOK

  21. Zet de ovenschaal of de potjes ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  22. Haal uit de oven en serveer warm. Of laat afkoelen en eet lauw of koud.

  23. Smakelijk!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 767 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 23.7 g
Koolhydraat 91.8 g
Suiker 50.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal