- Bewaar

- Bewaar
Berbers stoofpotje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de kippendijen in verschillende porties goudbruin. Kruid met de kippenkruiden. Hou de kippendijen warm in een grote kookpot met deksel.
-
Voeg de fijngesnipperde uien, het knoflook en de (diepgevroren) paprikareepjes toe in de kookpot. Leng aan met de gepelde tomaten en 2 L water.
-
Voeg de blokjes kippenbouillon, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Laat 30 min. koken op een zacht vuur en roer af en toe.
-
Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 min. garen. Voeg indien nodig een klein glas water toe (om te vermijden dat het aanbakt). Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofpotje over diepe borden.
U kan ook andere groenten of overschotjes gebruiken: courgettes, aubergines, wortelen, selder …
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de kippendijen in verschillende porties goudbruin. Kruid met de kippenkruiden. Hou de kippendijen warm in een grote kookpot met deksel.
-
Voeg de fijngesnipperde uien, het knoflook en de (diepgevroren) paprikareepjes toe in de kookpot. Leng aan met de gepelde tomaten en 2 L water.
-
Voeg de blokjes kippenbouillon, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Laat 30 min. koken op een zacht vuur en roer af en toe.
-
Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 min. garen. Voeg indien nodig een klein glas water toe (om te vermijden dat het aanbakt). Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofpotje over diepe borden.
U kan ook andere groenten of overschotjes gebruiken: courgettes, aubergines, wortelen, selder …