Berbers stoofpotje
Berbers stoofpotje

Berbers stoofpotje

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 40.7 g
Eiwit 36.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de kippendijen in verschillende porties goudbruin. Kruid met de kippenkruiden. Hou de kippendijen warm in een grote kookpot met deksel.

  8. Voeg de fijngesnipperde uien, het knoflook en de (diepgevroren) paprikareepjes toe in de kookpot. Leng aan met de gepelde tomaten en 2 L water.

  9. Voeg de blokjes kippenbouillon, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Laat 30 min. koken op een zacht vuur en roer af en toe.

  10. Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 min. garen. Voeg indien nodig een klein glas water toe (om te vermijden dat het aanbakt). Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het stoofpotje over diepe borden.

Tip

U kan ook andere groenten of overschotjes gebruiken: courgettes, aubergines, wortelen, selder …

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de kippendijen in verschillende porties goudbruin. Kruid met de kippenkruiden. Hou de kippendijen warm in een grote kookpot met deksel.

  8. Voeg de fijngesnipperde uien, het knoflook en de (diepgevroren) paprikareepjes toe in de kookpot. Leng aan met de gepelde tomaten en 2 L water.

  9. Voeg de blokjes kippenbouillon, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Laat 30 min. koken op een zacht vuur en roer af en toe.

  10. Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 min. garen. Voeg indien nodig een klein glas water toe (om te vermijden dat het aanbakt). Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het stoofpotje over diepe borden.

Tip

U kan ook andere groenten of overschotjes gebruiken: courgettes, aubergines, wortelen, selder …

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 40.7 g
Eiwit 36.7 g

Bekijk het recept digitaal