Bloemkoolrösti's
Bloemkoolrösti's

Bloemkoolrösti's

30 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 40 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de bloemkool 5 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken en prak fijn. Dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en was ze goed. Dep droog en rasp fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Meng de aardappelen met de bloemkool en de peterselie. Kruid met kerrie, peper en zout.

  7. Verhit 1 à 2 eetl. olijfolie in een pan en bak verschillende rösti's gedurende 3 à 5 min. aan elke kant. (neem 1 eetl. aardappelmengsel per rösti en druk goed aan tot een dikke koek).

  8. Herhaal tot het aardappelmengsel op is. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een yoghurtsausje

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de bloemkool 5 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken en prak fijn. Dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en was ze goed. Dep droog en rasp fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Meng de aardappelen met de bloemkool en de peterselie. Kruid met kerrie, peper en zout.

  7. Verhit 1 à 2 eetl. olijfolie in een pan en bak verschillende rösti's gedurende 3 à 5 min. aan elke kant. (neem 1 eetl. aardappelmengsel per rösti en druk goed aan tot een dikke koek).

  8. Herhaal tot het aardappelmengsel op is. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een yoghurtsausje

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 40 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 0.3 g

Bekijk het recept digitaal