Broodpudding
Broodpudding

Broodpudding

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 67.3 g
Eiwit 11.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  5. Breek het brood en de speculaas in stukken en meng in een kom met de rozijnen en de hazelnoten.

  6. Strooi er de suiker en het puddingpoeder over. Overgiet met de melk en het appel- of sinaasappelsap en laat 15 min. weken.

  7. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en meng goed.

  8. Beboter een rechthoekige bakvorm en doe er het deeg in.

  9. Zet de bakvorm in een grotere schotel met water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Controleer met een mes of de broodpudding voldoende gebakken is: het mes moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de broodpudding uit de bakvorm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  5. Breek het brood en de speculaas in stukken en meng in een kom met de rozijnen en de hazelnoten.

  6. Strooi er de suiker en het puddingpoeder over. Overgiet met de melk en het appel- of sinaasappelsap en laat 15 min. weken.

  7. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en meng goed.

  8. Beboter een rechthoekige bakvorm en doe er het deeg in.

  9. Zet de bakvorm in een grotere schotel met water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Controleer met een mes of de broodpudding voldoende gebakken is: het mes moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de broodpudding uit de bakvorm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 67.3 g
Eiwit 11.9 g

Bekijk het recept digitaal