- Bewaar

- Bewaar
Broodpudding
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Breek het brood en de speculaas in stukken en meng in een kom met de rozijnen en de hazelnoten.
-
Strooi er de suiker en het puddingpoeder over. Overgiet met de melk en het appel- of sinaasappelsap en laat 15 min. weken.
-
Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en meng goed.
-
Beboter een rechthoekige bakvorm en doe er het deeg in.
-
Zet de bakvorm in een grotere schotel met water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Controleer met een mes of de broodpudding voldoende gebakken is: het mes moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de broodpudding uit de bakvorm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Breek het brood en de speculaas in stukken en meng in een kom met de rozijnen en de hazelnoten.
-
Strooi er de suiker en het puddingpoeder over. Overgiet met de melk en het appel- of sinaasappelsap en laat 15 min. weken.
-
Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en meng goed.
-
Beboter een rechthoekige bakvorm en doe er het deeg in.
-
Zet de bakvorm in een grotere schotel met water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken. Controleer met een mes of de broodpudding voldoende gebakken is: het mes moet er zo goed als droog uitkomen. Laat ± 10 min. afkoelen. Haal dan de broodpudding uit de bakvorm.