Cake met verse kaas en frambozen
Cake met verse kaas en frambozen

Cake met verse kaas en frambozen

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt 120 g boter.

  4. Als u de cake een sinaasappelaroma wil geven, rasp dan de schil van de sinaasappel (niet het wit).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng 180 g bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een mengkom.

  8. Klop de eieren samen met de vanillesuiker op tot een luchtige massa, tot ze verdubbeld is in volume.

  9. Voeg de verse kaas toe aan de opgeklopte eieren en mix tot een gladde massa. Doe er eventueel de sinaasappelzeste bij.

  10. Giet de bereiding bij de bloem en roer goed. Voeg de gesmolten boter en 2/3 van de frambozen toe.

  11. Beboter een springvorm met 1 koffiel. boter en strooi er de bloem gelijkmatig over. Zet de cake ± 50 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  12. Neem de cake uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Haal daarna uit de springvorm.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rest van de frambozen over de cake.

Tip

U kan de frambozen ook vervangen door blauwe bessen, minstens even lekker!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt 120 g boter.

  4. Als u de cake een sinaasappelaroma wil geven, rasp dan de schil van de sinaasappel (niet het wit).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng 180 g bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een mengkom.

  8. Klop de eieren samen met de vanillesuiker op tot een luchtige massa, tot ze verdubbeld is in volume.

  9. Voeg de verse kaas toe aan de opgeklopte eieren en mix tot een gladde massa. Doe er eventueel de sinaasappelzeste bij.

  10. Giet de bereiding bij de bloem en roer goed. Voeg de gesmolten boter en 2/3 van de frambozen toe.

  11. Beboter een springvorm met 1 koffiel. boter en strooi er de bloem gelijkmatig over. Zet de cake ± 50 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  12. Neem de cake uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Haal daarna uit de springvorm.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rest van de frambozen over de cake.

Tip

U kan de frambozen ook vervangen door blauwe bessen, minstens even lekker!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 7 g

Bekijk het recept digitaal