- Bewaar

- Bewaar
Cake met verse kaas en frambozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Smelt 120 g boter.
-
Als u de cake een sinaasappelaroma wil geven, rasp dan de schil van de sinaasappel (niet het wit).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng 180 g bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
-
Klop de eieren samen met de vanillesuiker op tot een luchtige massa, tot ze verdubbeld is in volume.
-
Voeg de verse kaas toe aan de opgeklopte eieren en mix tot een gladde massa. Doe er eventueel de sinaasappelzeste bij.
-
Giet de bereiding bij de bloem en roer goed. Voeg de gesmolten boter en 2/3 van de frambozen toe.
-
Beboter een springvorm met 1 koffiel. boter en strooi er de bloem gelijkmatig over. Zet de cake ± 50 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Neem de cake uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Haal daarna uit de springvorm.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rest van de frambozen over de cake.
U kan de frambozen ook vervangen door blauwe bessen, minstens even lekker!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Smelt 120 g boter.
-
Als u de cake een sinaasappelaroma wil geven, rasp dan de schil van de sinaasappel (niet het wit).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng 180 g bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
-
Klop de eieren samen met de vanillesuiker op tot een luchtige massa, tot ze verdubbeld is in volume.
-
Voeg de verse kaas toe aan de opgeklopte eieren en mix tot een gladde massa. Doe er eventueel de sinaasappelzeste bij.
-
Giet de bereiding bij de bloem en roer goed. Voeg de gesmolten boter en 2/3 van de frambozen toe.
-
Beboter een springvorm met 1 koffiel. boter en strooi er de bloem gelijkmatig over. Zet de cake ± 50 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Neem de cake uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Haal daarna uit de springvorm.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rest van de frambozen over de cake.
U kan de frambozen ook vervangen door blauwe bessen, minstens even lekker!