Casarecce met witte selder en zalm
Casarecce met witte selder en zalm

Casarecce met witte selder en zalm

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng een kom met 8 dl water en 1 blokje visbouillon aan de kook, zet het vuur laag en laat de porties zalm er 10 min. in garen. Haal uit de bouillon en laat uitlekken. Trek met een vork uit elkaar.

  3. Snij het onderste van de witte selder en schil de selderstengels (om zo de draden te verwijderen), snij in stukken van zo'n ½ cm.

  4. Snipper de platte peterselie fijn. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Breng een kom met lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar (kooktijd zie verpakking).

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de selder gedurende 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt intussen in een steelpannetje 50 g boter, voeg de bloem toe, meng met de klopper en laat even bakken (tot je een biscuitgeur krijgt). Giet er nu geleidelijk aan de melk bij en blijf kloppen met de klopper. Voeg de helft van de emmental en de helft van de parmezaan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Zet de grilfunctie van je oven aan.

  10. Giet de pasta af, doe in een ovenschotel, laat uitlekken en meng er de saus, de selder, de zalm en de peterselie onder. Bestrooi met de rest van de kaas en plaats 3 min. onder de gril.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng een kom met 8 dl water en 1 blokje visbouillon aan de kook, zet het vuur laag en laat de porties zalm er 10 min. in garen. Haal uit de bouillon en laat uitlekken. Trek met een vork uit elkaar.

  3. Snij het onderste van de witte selder en schil de selderstengels (om zo de draden te verwijderen), snij in stukken van zo'n ½ cm.

  4. Snipper de platte peterselie fijn. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Breng een kom met lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar (kooktijd zie verpakking).

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de selder gedurende 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt intussen in een steelpannetje 50 g boter, voeg de bloem toe, meng met de klopper en laat even bakken (tot je een biscuitgeur krijgt). Giet er nu geleidelijk aan de melk bij en blijf kloppen met de klopper. Voeg de helft van de emmental en de helft van de parmezaan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Zet de grilfunctie van je oven aan.

  10. Giet de pasta af, doe in een ovenschotel, laat uitlekken en meng er de saus, de selder, de zalm en de peterselie onder. Bestrooi met de rest van de kaas en plaats 3 min. onder de gril.

Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardy's « Stamp Of Australia » Chardonnay-Sémillon

Bekijk het recept digitaal