Chocolademuffins
Chocolademuffins

Chocolademuffins

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  3. Smelt de boter op een zacht vuurtje.

  4. Meng de gesmolten boter met de zelfrijzende bloem, het cacaopoeder, de rietsuiker, het ei, de melk en de chocoladecallets.

  5. Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes. Plaats ze eventueel in een muffinbakvorm en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen.

  7. Afwerking:
  8. Geef een leuke toets aan de muffins door ze te versieren met rolfondant en snoep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  3. Smelt de boter op een zacht vuurtje.

  4. Meng de gesmolten boter met de zelfrijzende bloem, het cacaopoeder, de rietsuiker, het ei, de melk en de chocoladecallets.

  5. Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes. Plaats ze eventueel in een muffinbakvorm en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen.

  7. Afwerking:
  8. Geef een leuke toets aan de muffins door ze te versieren met rolfondant en snoep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal