Chocoladerijstpap met gekaramelliseerde frambozen
Chocoladerijstpap met gekaramelliseerde frambozen

Chocoladerijstpap met gekaramelliseerde frambozen

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 52.5 g
Eiwit 6.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Bereiding:
  5. Doe de melk, de dessertrijst, 3 eetl. suiker en de vanillezaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur tot de rijst gaar is.

  6. Voeg na 25 min. de chocoladecallets toe en laat smelten in de rijstpap.

  7. Neem van het vuur. Klop de eidooiers los en meng samen met de room onder de rijstpap. Verdeel over 4 potjes en laat volledig afkoelen.

  8. Smelt de boter in een pan en voeg de frambozen toe. Bestrooi met 1 eetl. suiker en laat de frambozen lichtjes karamelliseren.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de gekaramelliseerde frambozen over de rijstpap.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Bereiding:
  5. Doe de melk, de dessertrijst, 3 eetl. suiker en de vanillezaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur tot de rijst gaar is.

  6. Voeg na 25 min. de chocoladecallets toe en laat smelten in de rijstpap.

  7. Neem van het vuur. Klop de eidooiers los en meng samen met de room onder de rijstpap. Verdeel over 4 potjes en laat volledig afkoelen.

  8. Smelt de boter in een pan en voeg de frambozen toe. Bestrooi met 1 eetl. suiker en laat de frambozen lichtjes karamelliseren.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de gekaramelliseerde frambozen over de rijstpap.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 52.5 g
Eiwit 6.2 g

Bekijk het recept digitaal